Basisverzorging voor de hoofdhuid

Heeft u last van zichtbare hoofd huidveroudering? Hier zijn wat tips over hoe u het beste uw hoofdhuid kunt verzorgen tegen veroudering. Ook beantwoord Deskundige Julie Thornton de 4 meest gestelde vragen over hoofd huidveroudering. 


Aveda ziet verzorging voor de hoofdhuid als een begin van uw haarverzorging. Uw hoofdhuid en gezicht worden allebei ouder, daarom is de verzorging (en vooral) van uw hoofdhuid en huid essentieel, en is het een prioriteit. Exfolieer (Afstoten van cellen) uw hoofdhuid daarom regelmatig, bescherm en zuiver deze, om ophoping, een vette en droge hoofdhuid tegen te gaan.

Deskundige Julie Thornton geeft antwoord op de 4 belangrijke vragen over de hoofd huidveroudering. 


1. Wat gebeurd er als uw hoofdhuid verouderd?

Als mensen ouder worden zien we soortgelijke veranderingen van de huid en de hoofdhuid, bijvoorbeeld dat het dunner wordt en minder goed gevoed lijkt, maar ook dat het droger wordt omdat elk haartje een talgband heeft die de olie verminderd en die het haar glanzend houdt. Dit wordt minder wanneer we ouder worden. We kunnen kijken naar de bovenste laag van uw haar, dit verandert met de leeftijd, het wordt dunner en platter, dus de oppervlak wordt ook kleiner. U heeft niet zoveel water in de huid en wordt het dus droger. Een droge huid is gevoeliger voor schade en deze stress kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de hoofdhuid, omdat de ruime klieren die aan het haar vastzitten minder talg produceren. Als u geen gezonde hoofdhuid hebt, heeft dat gevolgen voor uw haar.

2. Hoe beïnvloedt hoofd huidveroudering het haar?  

Ons hoofdhuid is de bron voor prachtig haar. De kwaliteit van het groeiende haar wordt beïnvloed door een vroegtijdig verouderende hoofdhuid. Dit is te zien als uw haar zijn glans verliest. Ouderdom kan je niet voorkomen, u moet uw huid zelf hydrateren en dit is iets wat u verliest als we ouder worden, onze huid wordt droger, maar voor het zelf komt het meeste vocht uit de talg en de talgklieren die het haar een laagje geven en het glanzend houden, het is belangrijk om uw hoofdhuid goed gevoed en schoon te houden. Als u ophopingen krijgt op uw hoofdhuid kan dit leiden tot stress, dus de hoofdhuid scrubben en schoonhouden is belangrijk als we goed voor onze huid zorgen, zal ze veel langer gezond blijven, uw toekomstige zelf zal je hiervoor heel dankbaar zijn.

3. Wat is de oorzaak van vroegtijdige hoofd huidverzorging?

Uw hoofdhuid en uw huid hebben allebei te maken met een dezelfde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de dagelijkse gevolgen van het leven in de stad, zoals microstof, vervuiling, oxidatieve stressoren en milieuagressoren. 

De hoofdhuid veroudert op dezelfde manier als uw gezichtshuid, omdat zij aan precies dezelfde omgeving wordt blootgesteld als aan ons gezicht. Olie is niet perse slecht, maar als de olie zich ophoopt op de hoofdhuid, kunnen de lipiden (vetachtige stoffen) in de olie geoxideerd raken en oxidatieve stress veroorzaken, dit kan leiden tot een gevoelige hoofdhuid die irritatie kan veroorzaken en dus kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de hoofdhuid.

4. Wat zijn de gevolgen van een hoofd huidveroudering?

De belangrijkste symptomen van een vroegtijdige hoofd huidveroudering zijn: Droge hoofdhuid, irritatie, roodheid, vette hoofdhuid, verlies van soepelheid van de hoofdhuid, ophoping of een ruikende hoofdhuid.

“Het effectief reinigen van de hoofdhuid kan bijdragen aan een normale huidcelvernieuwing. Diepe reiniging stimuleert een schone, gezonde hoofdhuid.”

Geïnteresseerd? Maak een afspraak!

Geïnteresseerd in de Scalp solutions producten van Aveda? Kom vooral eens langs mij ons in de salon of maak online een afspraak! Wil je meer zien van onze salon? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. We geven daar een kijkje achter de schermen en delen foto’s, video’s en leuke stories.

all about us for you

Meer nieuws

Krullen definiëren met Aveda Be Curly

Naast de favorieten van Be Curly, van de bestverkopende Be Curly Curl Enhancer tot speciaal samengestelde shampoo en conditioner, heeft Aveda een selectie gemaakt van producten uit de aanbod van…

Lees verder

Aveda cadeaugids: Altijd een goed cadeau.

1. Luxe haarverzorging geschenken  Feestdagen klaar haar staat bij iedereen op het verlanglijstje, Aveda heeft luxe haarverzorging collecties die zeker in de smaak zullen vallen. Er zijn 2 geschenkboxen voor…

Lees verder

Douchen, scheren en verzorgen met de beste Aveda producten voor mannen!

Aveda heeft ook verzorgingsproducten voor mannen! In deze blog praten we over een 3-delige routine die mannen kunnen gebruiken om gezonder haar en huid te krijgen! Aveda komt met een…

Lees verder

Hairdressers & Beauty

Hessenhof 1-3
3731 JV
De Bilt

030 220 26 86
info@hairdressersandbeauty.nl

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 17:00u
Vrijdag
08:00 - 19:00u
Zaterdag
08:00 - 16:00u
Zondag
Gesloten

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van speciale acties en updates.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.