5 manieren om je haar te beschermen tegen zon, zout en chloor

De zomer is gearriveerd en dat betekent tijd voor vakantie: genieten van je welverdiende rust in binnen of buitenland. De huid verdient dan natuurlijk de nodige bescherming, maar je mag ook zeker je haar niet vergeten. Want ook haar wordt blootgesteld aan de zon, zeewater en chloorwater van het zwembad. Dit zorgt ervoor dat je haar sneller verkleurt, afbreekt, pluizig wordt of uitdroogt. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en wij stellen er graag vijf aan je voor, zodat je de hele zomer door onbezorgd geniet van zon, zee en strand!

1. Ga zo min mogelijk met je haar in het water

Chloor in zwembadwater maar ook zout in zeewater zijn slecht voor je haar. Chloor zorgt voor een agressieve reiniging in het water, waardoor het natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Zout zeewater trekt het vocht uit je haar, waardoor je haar droog wordt. Dit kun je zoveel mogelijk voorkomen door niet onder water te gaan en je haar op een knot te houden. 

2. Ga zo min mogelijk met je haar in de zon

De UV-straling van de zon verlicht de pigmenten in het haar en maakt je haar droog, maar zorgt ook voor de nodige beschadiging. Probeer je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Zorg ervoor dat het blootgestelde haaroppervlak zo klein mogelijk blijft, door een vlecht of knot te dragen en door een hoed, pet of sjaal over je haar te dragen. 

3. Spoel je haar uit met kraanwater

Maak, voordat je gaat zwemmen, je haar goed nat met kraanwater. Schoon water in je haar maakt het voor UV-straling, chloor en zout minder makkelijk om je haar binnen te dringen. Spoel je haar na het zwemmen ook weer uit met kraanwater.  

4. Voedt je haar met de juiste ingrediënten

Met het juiste voedsel zorg je ervoor dat je haar goede ingrediënten binnen krijgt. Voldoende vocht, groenten, fruit en zuivel zijn manieren om jouw lichaam en daarmee jouw haar van binnenuit te verzorgen. Hiermee wordt je haar ook sterker en is het beter bestand tegen chloor, zout en zon.

5. Gebruik goede haarproducten

Het is daarnaast altijd een goed idee om je haar in de zomer extra te verzorgen. De Goldwell Sun Reflects lijn biedt producten die zijn gemaakt voor de bescherming van je haar tegen chloor, zout en zon. De lijn bestaat uit een after-sun shampoo, een masker en een spray voor extra bescherming.

Voor het aanschaffen van deze producten kun je bij ons in de salon terecht! Extra uitleg nodig? We vertellen je graag meer over de Sun Reflects lijn van Goldwell. Maak gemakkelijk en snel online een afspraak!

all about us for you

Meer nieuws

Basisverzorging voor de hoofdhuid

Heeft u last van zichtbare hoofd huidveroudering? Hier zijn wat tips over hoe u het beste uw hoofdhuid kunt verzorgen tegen veroudering. Ook beantwoord Deskundige Julie Thornton de 4 meest…

Lees verder

Krullen definiëren met Aveda Be Curly

Naast de favorieten van Be Curly, van de bestverkopende Be Curly Curl Enhancer tot speciaal samengestelde shampoo en conditioner, heeft Aveda een selectie gemaakt van producten uit de aanbod van…

Lees verder

Aveda cadeaugids: Altijd een goed cadeau.

1. Luxe haarverzorging geschenken  Feestdagen klaar haar staat bij iedereen op het verlanglijstje, Aveda heeft luxe haarverzorging collecties die zeker in de smaak zullen vallen. Er zijn 2 geschenkboxen voor…

Lees verder

Hairdressers & Beauty

Hessenhof 1-3
3731 JV
De Bilt

030 220 26 86
info@hairdressersandbeauty.nl

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 17:00u
Vrijdag
08:00 - 19:00u
Zaterdag
08:00 - 16:00u
Zondag
Gesloten

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van speciale acties en updates.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.