6 Tips voor Haarherstel na de Zomer

De zomer is een heerlijke tijd om te genieten van de zon, zee, en het zwembad. Maar helaas kan deze zomerse fun een flinke tol eisen op je haar. De combinatie van UV-straling, zout water, en chloor kan je haar uitdrogen, beschadigen en laten pluizen. Nu de zomer voorbij is, is het tijd om je haar weer te laten stralen. In deze blog delen we de beste tips voor haarherstel na de zomer en vertellen we hoe de producten van Aveda en de behandelingen bij Hairdressers & Beauty je daarbij kunnen helpen.

Waarom Haarherstel na de Zomer?

Tijdens de zomer wordt je haar blootgesteld aan verschillende factoren die het kunnen uitdrogen en beschadigen:

  • Zon: UV-straling kan de haarschubben openen, waardoor vocht uit je haar verdampt en je haar droog en broos wordt.
  • Zout Water: Zwemmen in de zee kan je haar nog verder uitdrogen en laten pluizen.
  • Chloor: Zwembadwater bevat chloor dat niet alleen uitdroogt, maar ook de kleur van gekleurd haar kan aantasten.

Nu de herfst in zicht is, is het tijd om de schade aan te pakken en je haar weer gezond en glanzend te krijgen.

1. Hydrateer je Haar met Voedende Maskers

Na de zomer heeft je haar vooral behoefte aan vocht en voeding. Gebruik wekelijks een hydraterend haarmasker om je haar van binnenuit te herstellen. Het Aveda Botanical Repair masker is een uitstekende keuze. Dit masker dringt diep door in het haar en herstelt schade terwijl het je haar weer sterk en gezond maakt.

Bij Hairdressers & Beauty bieden we ook intensieve haarmaskerbehandelingen in de salon. Tijdens deze behandelingen gebruiken we Aveda-producten om je haar diep te hydrateren voor de meest effectieve haarherstel na de zomer.

2. Gebruik een Milde, Voedende Shampoo

Je haar heeft na de zomer extra zorg nodig. Gebruik daarom een milde, voedende shampoo om je haar voorzichtig te reinigen zonder het uit te drogen. De Aveda Nutriplenish Shampoo is ideaal voor droog, beschadigd haar. Deze shampoo bevat superfood ingrediënten zoals granaatappelolie die je haar voedt en hydrateert, waardoor het weer zacht en glanzend wordt.

Kom langs bij Hairdressers & Beauty voor persoonlijk advies over de beste shampoos voor jouw haartype.

3. Beperk het Gebruik van Hitte

Hete stylingtools zoals föhns, stijltangen, en krultangen kunnen je haar verder uitdrogen en beschadigen, vooral na de zomer. Probeer het gebruik van hitte te beperken en laat je haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen. Als je toch een föhn of stijltang wilt gebruiken, breng dan altijd een hittebeschermend product aan. De Aveda Heat Relief Thermal Protector & Conditioning Mist is perfect om je haar te beschermen tegen de hitte, terwijl het ook extra hydratatie toevoegt.

4. Laat je Haar Knippen

Gespleten haarpunten en droog haar kunnen je haar er dof en ongezond uit laten zien. Een eenvoudige manier om je haar nieuw leven in te blazen, is door de puntjes te laten knippen. Bij Hairdressers & Beauty zorgen we ervoor dat jouw haar weer fris en gezond oogt door zorgvuldig de gespleten punten te verwijderen. Door regelmatig je haar te laten knippen, voorkom je verdere schade en breuk. Maak je geen zorgen, meestal hoeven we slechts een klein stukje van de lengte af te halen om je haar weer in topconditie te krijgen!

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij Hairdressers & Beauty voor een frisse knipbeurt en geef je haar de zorg die het verdient.

5. Investeer in een Leave-in Conditioner

Een leave-in conditioner is een must voor haarherstel. Het helpt je haar te hydrateren, maakt het makkelijker doorkambaar, en beschermt het tegen externe invloeden. De Aveda Nutriplenish Leave-In Conditioner is speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar weer tot leven te brengen. Het bevat een mix van oliën en boters die het haar zacht, glanzend en handelbaar maken.

6. Haarherstel na de zomer bij Hairdressers & Beauty

Wil je direct resultaat en een optimaal herstel van je haar? Plan dan een afspraak in onze salon. Bij Hairdressers & Beauty gebruiken we de hoogwaardige producten van Aveda, afgestemd op jouw haartype en behoeften. Onze experts analyseren je haar en hoofdhuid en geven je een op maat gemaakt advies om je haar weer in topconditie te krijgen.

Maak je Haar Winterklaar!

De beste producten en tips zijn nog effectiever als ze worden afgestemd op jouw specifieke haartype. Onze kappers bij Hairdressers & Beauty staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies en behandelingen die jouw haar nieuw leven inblazen.

Boek vandaag nog je afspraak en maak je haar klaar voor de winter! En wil je altijd op de hoogte blijven van onze haarverzorgingstips? Volg ons dan op Facebook en Instagram voor inspiratie, exclusieve tips en een kijkje achter de schermen.

all about us for you

Meer nieuws

De Ultieme Herfst Glow-Up: Verwen Jezelf bij Hairdressers & Beauty

De herfst is officieel begonnen! De dagen worden korter, de lucht kouder, en het is het perfecte moment om jezelf te trakteren op een ‘glow-up.’ Je bent al prachtig zoals…

Lees verder

Haartrends Najaar 2024: De Must-Have Looks

Het najaar van 2024 staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je haar te vernieuwen met de laatste Haartrends Najaar 2024! Bij Hairdressers & Beauty…

Lees verder

Rozemarijn voor Haargroei: Versterk je Haar + 5 Tips

Rozemarijn voor Haargroei: Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om je haargroei te stimuleren? Rozemarijnolie is een krachtig ingrediënt dat steeds populairder wordt in de haarverzorging. Deze olie…

Lees verder

Hairdressers & Beauty

Hessenhof 1-3
3731 JV
De Bilt

030 220 26 86
info@hairdressersandbeauty.nl

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woensdag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 17:00u
Vrijdag
08:00 - 19:00u
Zaterdag
08:00 - 16:00u
Zondag
Gesloten

Blijf op de hoogte

Meld je aan wanneer je op de hoogte wilt bijven van speciale acties en updates.

Afmelden is altijd mogelijk via de nieuwsbrief zelf. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.